Jaarmotto 2020 - 2021

BE V.I.P.  ‘meer dan 3 letters’

Ladies “BE VIP” #Visible #Impact #Proud

Dit is het door mij gekozen jaarmotto. Natuurlijk zijn jullie Ladies allen VIP’s, zonder jullie geen Ladies` Circle. Een motto wat voor mij meer is dan alleen maar een jaarmotto en een afkorting.

Wat ik namelijk zie is dat vanuit service wij Ladies als individuen en als Circles een ontzettende positieve bijdrage leveren aan mensen om ons heen en vanuit onze invloed echt voor verandering zorgen. Die impact op anderen is zo ontzettend waardevol en mooi, echt om intens trots op te zijn. Tegelijkertijd merk ik dat we erg bescheiden zijn. Hoe mooi is het dan om met elkaar te werken aan de zichtbaarheid van al het goede werk dat verzet wordt en wat dit teweeg brengt bij anderen, buiten én binnen Ladies’ Circle!

Vanuit mij dan ook de oproep van BE V.I.P. Vaak zorgen we zo goed voor alles en anderen om ons heen, dat we onszelf soms wel eens vergeten en voorbij lopen. Dus zie jezelf ook als een VIP en zorg goed voor jezelf.

Omdat we onderdeel zijn van een internationale organisatie kiezen we vaak voor een Engelstalig motto. En eerlijk is eerlijk, mijn gekozen jaarmotto klinkt zo dan ook beter dan in het Nederlands, dan kom je uit op het motto “wees Z.I.T.” 😊  (Zichtbaar | Invloed | Trots).

Gezien wat we de afgelopen maanden hebben ervaren en wat ons nog te wachten staat, heeft het jaarmotto het in zich om voor elke Lady een eigen betekenis te hebben. De 3 letters V I P kunnen namelijk vele woorden zijn, elk met een eigen waardevolle betekenis en invulling. Van belang vind ik dat dit jaarmotto niet alleen van mij of van het HB is, ik gun het elke Lady dat “BE V.I.P.” een onderdeel is wat bij haar past. Iedereen is namelijk belangrijk ofwel VIP!

Voor ons als HB neem ik het bijvoorbeeld in deze bijzondere tijd ook mee in de vorm van Veerkracht, Inventiviteit en Positiviteit. In dit jaarplan zal “BE V.I.P.” als rode draad terugkomen in de ambitie en doelen voor LCNL en de meer concrete uitwerking daarvan.

Dit jaar is V.I.P.

Yours in friendship,

Tosca Goes
President LCNL 2020 – 2021

Maak kennis met het hoofdbestuur van 2020 - 2021

Tosca Goes – President 2020/2021

Tosca Goes is dit bestuursjaar President van Ladies´ Circle Nederland. Na een jaar meekijken als Vice President mag zij dit haar plannen uit gaan zetten. Dit doet zij onder het jaarmotto ‘BE VIP’ en daarmee zet zij in op de zichtbaarheid en de groei van Ladies’ Circle het komende jaar. Tosca is afkomstig uit LC29 De Kempen.

Carolien van Dijk – IPP 2020/2021

Carolien van Dijk is dit bestuursjaar IPP (Immediate Past President) van Ladies´ Circle Nederland. Na haar presidentsjaar met als motto ‘Feel the power of a woman’ staat dit jaar voor Carolien in het teken van het overdragen van haar kennis en ervaring en begeleidt zij de regio-coördinatoren.

Carolien is afkomstig uit Ladies’ Circle 21 De Friese Wouden en de letters VIP staan bij Carolien voor: Verantwoordelijk, Idealistisch en een echte Powervrouw. 

Anita Groen – Vicepresident 2020/2021

Anita Groen is dit bestuursjaar Vicepresident van Ladies´ Circle Nederland. Aan haar de taak om dit jaar zoveel mogelijk mee te kijken en zich uiteindelijk voor te bereiden op haar rol als President voor het volgende bestuursjaar.

Anita is afkomstig uit Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard en de letters VIP staan bij Anita voor: Verwachtingsvol en vol met Ideeën en Plannen. 

Aniek Pijpelink – Treasurer 2020/2021

Aniek Pijpelink is dit bestuursjaar Treasurer van Ladies´ Circle Nederland. Al 2 jaar vervult zij deze rol vol passie en enthousiasme en nu begint ze aan haar laatste jaar als hoofdbestuurlid. Aniek is onder andere verantwoordelijk voor de facturatie van Ladies’ Circle Nederland en wordt overal bij betrokken waar geld mee gemoeid is. Ook is zij de contactpersoon voor de penningmeesters uit de Circles.

Aniek is afkomstig uit Ladies’ Circle 51 Zeeuws-Vlaanderen en de letters VIP staan bij Aniek voor: Veelzijdig, vol Inzet en heel Precies.

Siska Hummel – Secretary 2020/2021

Siska Hummel is dit bestuursjaar Secretary van Ladies’ Circle Nederland. Het afgelopen jaar heeft zij zich actief ingezet om de overgang naar Circler.World soepel te laten verlopen en zij ondersteunt bij de organisatie van de RBB’s (Regiobestuursbijeenkomsten). Ook is zij de contactpersoon voor de secretarissen uit de Circles.

Siska is afkomstig uit Ladies’ Circle 21 De Friese Wouden en de letters VIP staan bij Siska voor: Verbindend, vol Inlevingsvermogen en Proactief.

Mariska Verwoert – Weblady 2020/2021

Mariska Verwoert is de nieuwe Weblady van Ladies’ Circle Nederland. De komende jaren is zij het aanspreekpunt voor de websites en webshops en zal zij de focus leggen op het uitbreiden van de naamsbekendheid van Ladies’ Circle.

Mariska is afkomstig uit Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard en de letters VIP staan bij Mariska voor: Visueel, Initiatiefrijk en Praktisch.

Circlebezoek aanvragen

We streven ernaar om eens in de 3 jaar elke Circle te laten bezoeken door een lid van het hoofdbestuur. Het is ook mogelijk om tussentijds een Circlebezoek aan te vragen. Heb je specifieke vragen over Ladies’ Circle Nederland of kunnen we je helpen met vragen over bijvoorbeeld het werven van nieuwe leden? Dan kun je hieronder een Circlebezoek aanvragen. Vul het formulier in en geef eventueel je voorkeur aan. Dan kijken wij of we dit mogelijk kunnen maken.

Vacaturebank

Is landelijk Circlen ook iets voor jou? Een kijkje nemen buiten je Circle kan een leuke manier zijn om andere Ladies uit het land te leren kennen en je tegelijkertijd in te zetten voor Ladies’ Circle Nederland.

Momenteel staan de volgende vacatures open:

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te kunnen leveren op landelijk niveau en werk je graag samen met en in een team van enthousiaste dames? Meld je dan aan voor de functie van Treasurer. Als Treasurer ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de financiën en het bijhouden van de administratie.

Je hebt veel contact met de penningmeesters van de Circles en bent aanspreekpunt van de NSR. Daarnaast bezoek je samen met je mede HB-leden Circles, regiobijeenkomsten, charters en natuurlijk de bijeenkomsten van LCI.

Service en vriendschap staat centraal, zowel in het HB als bij Side-by-Side activiteiten. Als onderdeel van het HB zorg je ervoor dat LCNL een mooie en gezonde organisatie blijft. Een unieke ervaring, dus meld je aan!

Elk jaar zijn we op zoek naar een nieuw gezicht voor Ladies’ Circle Nederland. Iemand die LCNL vertegenwoordigt, zowel nationaal als internationaal. Het eerste jaar mag je vooral kijken hoe je voorgangers het doen en bereid je je voor op jouw presidentsjaar. Zodra het tweede jaar start zorg jij er als President voor dat Circles zoveel mogelijk gefaciliteerd worden, immers in het land gebeurt het.

Ook Charter je nieuwe Circles en mag je landelijke bijeenkomsten voorzitten. Je laatste jaar als IPP staat vooral in het teken van de internationale contacten. Drie verschillende jaren waarin je veel leert over LCNL, maar vooral ook over jezelf. Vragen? Neem contact op met ons, wij vertellen je graag meer!

Vacature Regiocoördinator (RC)
De Regiocoördinatoren timmeren goed aan de weg en enthousiasmeren steeds meer Ladies om mee te doen. Op dit moment is er voor regio 2, 4, 5, 8, 9 en 10 nog geen Regiocoördinator. Wij zoeken voor elke regio 1 Lady die dit wil oppakken om de pilot die loopt tot 6 juni 2021 een succes te maken.

Wat is ook alweer de concrete vraag aan deze Ladies?
Tijdens de ALV op 25 mei 2019 hebben we een GO gekregen op het voorstel om een pilot van twee jaar met Regiocoördinatoren te doen. Het doel is Circles regionaal te verbinden, door informatie te halen en brengen. Afstanden naar elkaar en naar het HB te verkleinen, kennis te maken met het besturen binnen Ladies’ Circle en last but not least plezier te hebben en er persoonlijk van te groeien. Praktisch betekent dit, dat je bij een aantal Circles uit je regio op bezoek gaat, enkele bijeenkomsten hebt en eventueel kleine projecten samen uitwerkt.

Als lid van de redactie Circulaire draag je bij aan de totstandkoming van ons landelijke magazine. Omdat de Circulaire twee keer per jaar uitkomt is het geen taak waar je het hele jaar door mee bezig bent. De vergaderingen van de redactie vinden voornamelijk digitaal plaats. Je helpt mee met het redigeren van de artikelen die binnenkomen vanuit de verschillende Circles en legt eventueel interviews af. Dus heb je affiniteit met tekstschrijven en lijkt deze vacature wat voor jou? Laat het ons weten!

De JUCO, de Juridische Commissie van Ladies’ Circle Nederland, ontvangt voornamelijk vragen op het gebied van statuten, btw, huishoudelijk reglementen en aansprakelijkheid. Op dit moment zijn hier 3 Ladies, Pamela, Tina & Elise, bij betrokken en actief, helaas zullen wij binnen 2 jaar afscheid moeten nemen van 2 van deze Ladies. Vandaar dat wij aanvulling zoeken in de vorm van een fiscalist en/of (kandidaat)notaris. Past deze vacature bij jou?

Voor Onze Ladies

Meer informatie vind je op vol.ladiescircle.nl

VOL – Voor Onze Ladies

Het VOL is de halfjaarlijkse vergadering van Ladies´ Circle Nederland en vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van februari in Lexmond. Het VOL is gratis voor alle Ladies en zal dit bestuursjaar plaatsvinden op zaterdag 6 februari 2021. Het is een superleuke dag voor alle Ladies om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

  • Vol informatie om Circlen nog leuker en professioneler te maken,
  • Vol workshops voor en door Ladies
  • Vol gezelligheid & lekkere lunch
  • Vol energie weer naar huis!

Meer informatie vind je op vol.ladiescircle.nl

ALV – Algemene Leden Vergadering

De ALV (de Algemene Leden Vergadering) is een jaarlijkse vergadering voor alle (oud) Ladies. Op de ALV wordt elk jaar het hoofdbestuur samengesteld met nieuwe en zittende bestuursleden en wordt het motto en logo voor het nieuwe bestuursjaar gepresenteerd.

Meer informatie vind je op alv.ladiescircle.nl

ALV

Meer informatie vind je op alv.ladiescircle.nl